NL EN

Nieuwsberichten

Van Lanschot Kempen nieuwe partner World Padel Tour Amsterdam Open en Plaza Padel

Van Lanschot Kempen wordt partner van het World Padel Tour Amsterdam Open en Plaza Padel. Met deze samenwerking kunnen klanten en medewerkers van de wealth manager genieten van de snelst groeiende sport van Nederland, zowel als toeschouwer als door zelf actief de baan op te gaan.

Van Lanschot Kempen publiceert onderzoek naar betrokkenheid bij slavernij

In de zomer van 2022 heeft Van Lanschot Kempen opdracht gegeven tot een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van haar rechtsvoorgangers bij de slavernij.

Van Lanschot Kempen wordt hoofdpartner StukjeNatuur en zet in op transitie naar klimaatbestendige bossen in Nederland

Van Lanschot Kempen wordt de eerste hoofdpartner van de stichting, die zich sinds 2020 inzet voor klimaatbestendige natuurontwikkeling door heel Nederland.

Van Lanschot Kempen commissaris Lex van Overmeire overleden

De Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen hebben met droefheid kennis genomen van het overlijden van Lex van Overmeire.

Structured products-propositie wint Best House Benelux-award

De SRP Structured Products Awards zijn de meest prestigieuze prijzen binnen de branche en zijn in het leven geroepen om de best presterende producten en distributeurs van structured products in Europa te beoordelen.

PowerField ziet snelle groei voor duurzame en innovatieve energie-oplossingen door ongeveer € 500 miljoen aan te trekken

Van Lanschot Kempen is verheugd aan te kondigen dat zij heeft opgetreden als Sole Financial Advisor voor PowerField Netherlands B.V. bij het aantrekken van eigen vermogen en portfoliofinanciering.

Nationaal Vrouwen Jeugdkoor wint Concertgebouw Young Talent Award

Het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor heeft de Concertgebouw Young Talent Award 2023 gewonnen. De award, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Van Lanschot Kempen, wordt op 18 april 2023 uitgereikt bij een galadiner in Het Concertgebouw.

Evi van Lanschot trotse partner van olympisch kampioen Marit Bouwmeester

Evi van Lanschot wordt de nieuwe sponsor van viervoudig wereldkampioen en olympisch medaillewinnaar Marit Bouwmeester in haar reis naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024. 

Van Lanschot Kempen Investment Banking kondigt leiderschapswissel aan

Van Lanschot Kempen heeft vandaag bekendgemaakt dat Dick Boer en Dirk Saltzherr per 1 februari 2023 benoemd zullen worden als co-heads van Van Lanschot Kempen Investment Banking. Zij volgen Jeroen Berns op.

Van Lanschot Kempen is de beste private bank van Nederland in 2022

Tijdens de jaarlijkse Global Private Banking Awards, georganiseerd door Professional Wealth Management en The Banker (Financial Times), heeft Van Lanschot Kempen de award gewonnen in de categorie ‘Best private bank in the Netherlands 2022’.

Susan Leerkes benoemd als CEO Van Lanschot Kempen Zwitserland

Van Lanschot Kempen kondigt vandaag de benoeming aan van Susan Leerkes als CEO Van Lanschot Zwitserland per 1 januari 2023.

BPF Schilders kiest Van Lanschot Kempen voor fiduciair management

BPF Schilders stelt Kempen Capital Management, de vermogensbeheerder van Van Lanschot Kempen, aan als nieuwe fiduciair manager. BPF Schilders verzorgt het pensioen van alle werknemers en ondernemers in de sector Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf.

Van Lanschot Kempen benoemt Amelia Albert Salgado als Chief Compliance Officer

Van Lanschot Kempen kondigt vandaag de benoeming aan van Amelia Albert Salgado als Chief Compliance Officer per 1 oktober 2022. In deze functie zal zij rapporteren aan Wendy Winkelhuijzen, Chief Risk Officer.

Van Lanschot Kempen wordt partner van het Grachtenfestival

Van Lanschot Kempen heeft zich voor vier jaar als corporate partner verbonden aan het grootste klassieke muziekfestival van Nederland, het Grachtenfestival. Hiermee dragen we bij aan de ontwikkeling van jong talent en jonge professionals in klassieke muziek en jazz.  

Pensioenfonds KLM-cabinepersoneel selecteert Van Lanschot Kempen als fiduciair adviseur

Vandaag maken we bekend dat Pensioenfonds KLM-cabinepersoneel kiest voor Kempen Capital Management, de vermogensbeheerder van Van Lanschot Kempen, als strategisch beleggingsadviseur voor het beleggingsbeleid en de verduurzaming van de portefeuille van het pensioenfonds.

Van Lanschot Kempen gaat partnership aan met EY Entrepreneur Of The Year

Van Lanschot Kempen gaat een partnership aan met accountants- en adviesorganisatie EY Nederland voor de organisatie van de jaarlijkse Entrepreneur Of The Year award. De EY Entrepreneur Of The Year award is de meest prestigieuze ondernemersprijs van Nederland.

Van Lanschot Kempen benoemt Freek Verwoert en Maud van Gaal in leadership-team

Freek Verwoert start per 1 juli 2022 als Managing Director van de afdeling Strategy & Business Development en Maud van Gaal start per 15 augustus 2022 als Executive Director van de afdeling Communication & Corporate Reputation.

Van Lanschot Kempen wint Lipper Fund Award - Beste Fondshuis Overall (klein)

Van Lanschot Kempen Investment Management heeft tijdens de jaarlijkse Refinitiv Lipper Fund Awards the Netherlands de award gewonnen voor Beste Fondshuis Overall (klein).

Van Lanschot Kempen wordt partner van de Veerstichting

Op 13 april 2022 heeft Van Lanschot Kempen zich als partner verbonden aan de Veerstichting. Hiermee dragen wij bij aan de verbinding tussen de huidige vormgevers van de maatschappij en de leiders van de toekomst. 

BPFL verlengt fiduciaire dienstverlening door Van Lanschot Kempen

Het Bedrijfstakpensioenfonds voor het Levensmiddelenbedrijf (BPFL) heeft Van Lanschot Kempen opnieuw aangesteld als fiduciair beheerder.

Kempen European Private Equity Fund II bereikt maximale capaciteit bij tweede closing op € 245 miljoen

Het Kempen European Private Equity Fund II, het private-equityfonds van Van Lanschot Kempen, is afgelopen week gesloten met een totaal gecommitteerde vermogen van € 245 miljoen. Hiermee is de maximale doelomvang van het fonds bereikt.

Van Lanschot Kempen ondertekent verklaring die olie- en gasbedrijven oproept om de energietransitie te versnellen

Een groep van zeven Nederlandse vermogensbeheerders, waaronder Van Lanschot Kempen, roept in een gezamenlijke verklaring olie- en gasbedrijven op versneld actie te ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan. 

Van Lanschot Kempen Foundation publiceert Jaarverslag 2021

Onze Foundation ondersteunt maatschappelijke projecten in Nederland en België. In dit verslag leest u welke activiteiten we hebben gecoördineerd en georganiseerd in 2021. 

Van Lanschot Kempen's Anneka Treon benoemd als ambassadeur van het EU Women in Finance-initiatief van Bloomberg

Doel van het initiatief is het percentage vrouwen in de financiële wereld te vergroten en de volgende generatie te inspireren en in staat te stellen om een carrière binnen de financiële wereld na te jagen.

Van Lanschot Kempen lanceert twee nieuwe BestSelect-fondsen gericht op duurzame thematische investeringsdoelen binnen aandelen

De fondsen hebben een duidelijk doel: beleggen in bedrijven die producten en diensten aanbieden met een vergaande positieve impact op mens en milieu. 

Van Lanschot Kempen-update over beleggingen in Rusland en Wit-Rusland

Van Lanschot Kempen heeft de afgelopen weken een raamwerk ontwikkeld voor uitsluiting in geval van een gewapend conflict. 

Kempen publiceert Jaarverslag Betrokken en Duurzaam Beleggen 2021

In het verslag is de aanzienlijke vooruitgang uitgewerkt die we hebben geboekt bij het verankeren van duurzaam beleggen in alle beleggingsstrategieën van Kempen.

Van Lanschot Kempen behaalt opnieuw hoge positie in Transparantiebenchmark

De jaarlijkse benchmark van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat meet hoe transparant bedrijven rapporteren over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering. Van Lanschot Kempen behaalde een mooie achtste plek in een veld van 683 deelnemers.

Van Lanschot Kempen ondertekent Finance for Biodiversity Pledge

Van Lanschot Kempen is een van de 9 nieuwe financiële instellingen die de Finance for Biodiversity Pledge hebben ondertekend. In totaal hebben 84 instellingen de Pledge ondertekend, een verbintenis om de biodiversiteit te beschermen en te herstellen met financiële activiteiten en investeringen.

Van Lanschot Kempen wint FD Henri Sijthoff-prijs 2021

De FD Henri Sijthoff-prijs wordt toegekend aan ondernemingen met de beste financiële verslaggeving en communicatie richting beleggers en publiek en werd dit jaar voor de 68ste keer uitgereikt.

Concertgebouw Young Talent Award 2020 voor Nai Barghouti

De Palestijnse zangeres en fluitiste Nai Barghouti mocht op maandag 11 oktober 2021 dan eindelijk de Concertgebouw Young Talent Award 2020 in ontvangst nemen.

Markten onderschatten het klimaatrisico: modellen geven aan dat bij een stijging van de CO2-prijzen met USD 75, de aandelenkoersen wereldwijd met gemiddeld 20% kunnen dalen

Een nieuwe analyse van Van Lanschot Kempen geeft aan hoe sterk de aandelenkoersen wereldwijd kunnen dalen in reactie op een stijging van de CO2-prijs.

Voorzetting partnerschap tussen Van Lanschot Kempen en Nationale Monumentenorganisatie

Als Partner binnen het NMo Netwerk heeft Van Lanschot Kempen onlangs aangegeven de Nationale Monumentenorganisatie te blijven ondersteunen.

Van Lanschot Kempen benoemt Yaela van Raalte als hoofd Asset Research & Communication

Van Lanschot Kempen kondigt vandaag de benoeming aan van Yaela van Raalte als hoofd Asset Research & Communication per 1 juni 2021. 

Kempen Orange Fund ontvangt Gold-rating van Morningstar

Het Kempen Orange Fund heeft een Gold-rating ontvangen van Morningstar in de categorie ‘Aandelen Nederland’. Het is de hoogst haalbare rating voor een beleggingsfonds die toegekend wordt door Morningstar na een uitgebreide, kwalitatieve analyse.

Kempen publiceert Jaarverslag Betrokken en Duurzaam Beleggen 2020

Kempen Capital Management (Kempen) publiceert vandaag haar ESG-jaarverslag over 2020, voor het eerst volledig digitaal. Hierin is de aanzienlijke vooruitgang uitgewerkt die is geboekt in het verankeren van duurzaam beleggen in alle beleggingsstrategieën van Kempen.

Van Lanschot introduceert biometrische stemverificatie

Met dit 'stempaspoort' zetten we een grote stap vooruit in veilig en persoonlijk klantcontact.

Jeangu Macrooy en meer toppers in exclusieve Empty Concertgebouw Sessions

In een speciale editie van de Empty Concertgebouw Sessions brengt singer-songwriter Jeangu Macrooy onder andere zijn oorspronkelijke Eurovisie Songfestival-inzending Grow ten gehore.

Van Lanschot Kempen Foundation publiceert Jaarverslag 2020

Onze Foundation ondersteunt maatschappelijke projecten in Nederland en België. In dit verslag leest u welke activiteiten we hebben gecoördineerd en georganiseerd in het uitdagende jaar 2020. 

Roderick Williams, Benjamin Herman, Quirine Viersen en Carel Kraayenhof in nieuwe Empty Concertgebouw Sessions

Het Concertgebouw in Amsterdam presenteert vanwege de aanhoudende sluiting van de concertzaal met ondersteuning van hoofdsponsor Van Lanschot Kempen vier nieuwe edities van de Empty Concertgebouw Sessions. Een gevarieerd gezelschap treedt op.

Van Lanschot Kempen sluit zich aan bij het Partnership for Biodiversity Accounting Financials (PBAF)

Van Lanschot Kempen sluit zich aan bij het Partnership for Biodiversity Accounting Financials (PBAF), samen met veertien andere financiële instellingen. Daarmee gaan de instellingen zich actief inspannen voor een gezamenlijke methodiek om de impact van hun investeringen en leningen op biodiversiteit te meten én te rapporteren. Zij kunnen hiermee hun biodiversiteit-footprint berekenen en gericht sturen op herstel en bescherming van biodiversiteit.

2021 start met nieuwe Empty Concertgebouw Sessions

Vanwege de coronamaatregelen blijft het Concertgebouw nog gesloten, maar online kunt u genieten van optredens van topartiesten als contrabassist Dominic Seldis.

Kempen gaf in 2020 beste aandelenadviezen

De beleggingsadviezen van Kempen & Co waren in 2020 het meest waardevol voor beleggers. Dit blijkt uit het jaarlijkse analistenonderzoek van de broers Dirk en Willem Gerritsen (Universiteit Utrecht).

Nieuwe lockdown, nieuwe Empty Concertgebouw Sessions

De nieuwe serie omvat vier concerten, inclusief een kerstconcert met Michelle David & the Gospel Sessions (24 december) en een eindejaarsspecial op 31 december.

Stakeholderevent 2020 in teken van klimaat

De dialoog met onze belanghebbenden is een belangrijk element in ons duurzaamheidsbeleid. Tijdens ons tiende stakeholderevent gingen we in gesprek over het thema Klimaat. U kunt het event hier terugkijken.

Van Lanschot Kempen nieuwe partner Topsport Community

Per 1 november 2020 is Van Lanschot Kempen een nieuwe partner van de Topsport Community.

Van Lanschot Kempen hijst vlag voor Sustainable Development Goals

Vandaag zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen - die de Verenigde Naties hebben opgesteld met het oog op een duurzame wereld in 2030 - vijf jaar van kracht. Om dit eerste lustrum te vieren hijsen wij vandaag samen met ruim 850 andere Nederlandse organisaties de SDG-vlag.

Klimaatwebinar over duurzaam beleggen en wonen: 12 oktober 2020

De aarde warmt op, met alle gevolgen van dien. Welke mogelijkheden zijn er om samen hier iets aan te doen? Maandag 12 oktober organiseren we van 12.00 tot 13.00 uur een Klimaatwebinar met onder andere klimatoloog Reinier van den Berg. In dit uur hoort u meer over klimaatverandering, duurzaam beleggen en duurzaam wonen.

Corona-initiatief Van Lanschot Kempen Foundation: doneer ook!

De impact van de coronacrisis is ongekend. In onze samenleving worden sommigen enorm hard getroffen. De Van Lanschot Kempen Foundation steunt daarom een aantal projecten van haar partners met een financiële bijdrage. Doet u mee?

Van Lanschot Kempen Foundation jaarverslag 2019

De Van Lanschot Kempen Foundation heeft haar jaarverslag over 2019 gepubliceerd.

Earth Hour: doof één uur het licht op 28 maart 2020

Elk jaar roept het WWF huishoudens en bedrijven op om hun verlichting en andere elektrische apparatuur één uur te doven om aandacht te vragen voor de effecten van klimaatverandering. Ook Van Lanschot Kempen doet mee.

Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum komen bij je thuis

Het Concertgebouw en het Van Gogh Museum moeten vanwege de coronacrisis helaas tot nader order hun deuren dichthouden. Zij bieden het publiek nu creatieve mogelijkheden om digitaal in contact te komen.

Bericht over coronavirus

Een bericht van Karl Guha, voorzitter Raad van Bestuur, over het coronavirus.

Nai Barghouti ontvangt de Concertgebouw Young Talent Award

De Concertgebouw Young Talent Award 2020 wordt toegekend aan de Palestijnse zangeres, componiste en fluitiste Nai Barghouti. Aan de vooravond van het Mahler Festival op donderdag 7 mei 2020 ontvangt zij de award van Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw, en Karl Guha, bestuursvoorzitter Van Lanschot Kempen.

Steeds meer Nederlandse financiële instellingen omarmen CO2-meetmethode van PCAF

Het aantal Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen dat werkt aan het berekenen van de klimaatimpact van hun leningen en investeringen, groeit. Dit blijkt uit het meest recente rapport van de zeventien Nederlandse deelnemers aan PCAF, dat vandaag is gepresenteerd tijdens de klimaattop in Madrid en is overhandigd aan Klimaatgezant Marcel Beukeboom.

Van Lanschot Kempen behaalt opnieuw hoge positie in Transparantiebenchmark

Op 20 november 2019 werd in Den Haag de uitslag van de nieuwe Transparantiebenchmark gepresenteerd. Van Lanschot Kempen behaalde een mooie tiende plek en was daarmee de op één na hoogst genoteerde bank in een veld van 487 deelnemers.

Van Lanschot Kempen tekent mee voor klimaatdoelen

Vandaag heeft CEO Karl Guha zich namens Van Lanschot Kempen, samen met bestuurders van circa vijftig andere banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders en hun koepels, gecommitteerd aan de klimaatdoelen van het kabinet.

Van Gogh Museum en Van Lanschot brengen Hockney’s The Arrival of Spring tot leven op Museumplein

Op 20, 21 en 22 maart 2019 transformeerden de lichtkunst van kunstenaarscollectief Blauwe Uur en de muziek van Remy van Kesteren het Museumplein van een koele winternacht naar een levendige voorjaarsdag in The Arrival of Spring LIVE.

Leerlingen Amersfoortse Berg winnen Scholenstrijd en masterclass bij Kempen

De leerlingen van openbaar lyceum De Amersfoortse Berg zijn de winnaars geworden van het beursspel Scholenstrijd. Zij openden vandaag de Amsterdamse beurs en volgen een masterclass beleggen bij Kempen.

Van Lanschot Kempen geschokt door plots overlijden Joop Witteveen

Met ongeloof en verdriet heeft Van Lanschot Kempen afgelopen zaterdag kennis genomen van het volkomen onverwachte overlijden van Joop Witteveen.

Van Lanschot Kempen benoemt Robin Boon tot directeur Communicatie

Per 1 augustus start Robin Boon als directeur Communicatie bij Van Lanschot Kempen.

Van Lanschot Kempen voor het eerst in top-10 Transparantiebenchmark

De jaarlijkse benchmark van het ministerie van Economische Zaken meet hoe transparant de 505 grootste bedrijven van Nederland rapporteren over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering.

Van Lanschot Kempen roept op om mee te denken over de bijdrage aan de Sustainable Development Goals

De Verenigde Naties hebben eind 2015 de Sustainable Development Goals (SDG's) opgesteld om de wereld tot ‘een betere plek te maken in 2030’. Van Lanschot Kempen heeft een opzet gemaakt hoe zij bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen. 

Banken roepen op tot verdere vergroening

Op 28 juni 2017 heeft Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Kempen, samen met twaalf andere CEO's van financiële instellingen, het toekomstige kabinet via een openbare verklaring opgeroepen om gezamenlijk stappen te zetten naar een klimaatneutrale en duurzame economie.

Van Lanschot neemt deel aan ‘Baas van Morgen’ van JINC

Drie leden van de Executive Board van Van Lanschot, staan op 26 januari voor een dag hun stoel af aan een kind. Dat doen zij in het kader van het landelijke project ‘Baas van Morgen' van JINC.

Van Lanschot wint SponsorRing 2016

Van Lanschot heeft op 24 november de SponsorRing 2016 gewonnen in de categorie Kunst & Cultuur. Van Lanschot won de ring in het kader van de sponsoring van het Van Gogh Museum.

Van Lanschot weer in top-20 Transparantiebenchmark

Deze jaarlijkse benchmark van het ministerie van Economische Zaken meet hoe transparant de 512 grootste bedrijven van Nederland rapporteren over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering.

Studentroeiers Ivo de Graaf en Jelle Zwart winnaar van De slimste roeier van Nederland

Donderdagavond 13 oktober hebben Ivo de Graaf en Jelle Zwart de titel ‘De slimste roeier van Nederland’ gewonnen, in respectievelijk de categorieën ‘wedstrijdroeien’ en ‘actief lidmaatschap’.

Medewerkers Van Lanschot geven gastlessen tijdens Week van het Geld

In het kader van het financieel gastlesprogramma Bank voor de klas krijgen de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen tijdens de Week van het geld bezoek van diverse banken. Ook medewerkers van Van Lanschot verruilen van 14 t/m 18 maart hun baan heel even voor die van gastdocent. Zij leren de kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld.

Van Lanschot zet deur open voor de ‘Bazen van Morgen’

Twee leden van de Raad van Bestuur van Van Lanschot staan op 28 januari voor een dag hun stoel af aan een kind in het kader van het landelijke project ‘Baas van Morgen’. Honderd kinderen in Nederland nemen dan het stokje over van een CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur.

Kempen Orange Fund viert 25-jarige beursnotering

Kempen Orange Fund bestaat 25 jaar. Dit heugelijke feit is vandaag gevierd met het luiden van de beursgong. Michiel van Dijk, fondsmanager van het Kempen Orange Fund, luidde vanochtend om 09.00 uur de gong.

Van Lanschot beste Private Bank 2015

Van Lanschot heeft de Incompany Award 2015 voor de beste Private Bank gewonnen. De prijs is toegekend op basis van metingen onder klanten.

Van Lanschot opent kantoor in Laren

Van Lanschot opent een nieuw kantoor in Laren. Private Banking-klanten zijn vanaf vandaag welkom op dit kantoor aan de Brink 2.

Kempen Capital Management en BeFrank bieden gezamenlijke pensioenoplossing

Kempen Capital Management (KCM) en online pensioenuitvoerder BeFrank gaan een samenwerking aan op het gebied van pensioenoplossingen.

PAN Amsterdam 2015

Van 22 tot en met 29 november 2015 is RAI Amsterdam de ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers en handelaren.

Evi van Lanschot introduceert nieuwe diensten en nieuwe tarieven

Nadat we in juni het tweejarig bestaan van Evi van Lanschot hebben gevierd, gaan we door met het verbeteren en het vernieuwen van onze dienstverlening. Dat betekent goed nieuws voor onze klanten. De tarieven voor Evi Beheer zijn met ingang van 1 juli 2015 verlaagd.

Kempen & Co wint drie Extel Awards

Op 8 juni 2015 heeft Kempen & Co drie prijzen gewonnen in de verschillende sectoren van de WeConvene Extel Awards. De Extel-prijzen gelden als de Oscars voor brokers.

Ashoka komt naar Nederland

Ashoka, ’s werelds grootste nonprofitnetwerkorganisatie voor sociaal ondernemers opent haar deuren in Nederland. De organisatie zoekt, selecteert en steunt sociaal innovators die nieuwe en opschaalbare oplossingen voor sociale problemen bieden en benoemt deze tot Ashoka Fellows. De komst van Ashoka wordt ondersteund door Van Lanschot en door PwC.

Belgische bekroning Kempen (Lux) Euro Credit Fund

Het Kempen (Lux) Euro Credit Fund werd dinsdagavond 10 maart door de zakenkranten De Tijd en L’Echo bekroond tot beste fonds op de Belgische markt in de categorie Euro Corporate Bonds. Het fonds dat beheerd wordt door Kempen Capital Management N.V. (KCM) wint de prestigieuze award voor de eerste keer.

Resultaten nieuwe Familiebedrijven Barometer bekend

Veel ondernemers krijgen weer vertrouwen in de economie en zien de toekomst van hun eigen bedrijf zonniger in. Dit blijkt uit de jaarlijkse Familiebedrijven­Barometer.

Van Lanschot opent klantlocatie in Leeuwarden

Van Lanschot opent een nieuwe vestiging in de provincie Friesland. Private Banking klanten zijn vanaf nu welkom in de ontvangstlocatie aan de Willemskade 19 in Leeuwarden.

Kinderen vermogende Nederlanders moeten werken voor de kost

Vermogende Nederlanders zijn meer gericht op welzijn in de volle breedte, dan alleen de overdacht van het familievermogen aan hun nazaten. Dit komt naar voren uit een analyse van Van Lanschot, trendwatchbureau Extend Limits en marktonderzoeksbureau GfK in het kader van de nieuwe digitale tool Scan OverMorgen. 

Van Lanschot neemt deel aan ‘Baas van Morgen’ van JINC

Richard Bruens, lid van de Raad van bestuur van Van Lanschot, staat op 29 januari voor één dag zijn stoel af aan een kind. Dat doet hij in het kader van het landelijke project ‘Baas van Morgen' van JINC.

Van Lanschot benoemt David Versteeg tot Directeur Service Center Online

Van Lanschot heeft David Versteeg per 1 januari 2015 benoemd als Directeur Service Center Online. In die rol is hij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de online kanalen bij Van Lanschot. Hij was hiervoor zelfstandig ondernemer en werkte onder andere bij Theodoor Gilissen Bankiers en McKinsey.

Hoge score Van Lanschot in top 100-jaarverslagen

Het jaarverslag van Van Lanschot over 2013 heeft een hoge klassering gekregen in een jaarlijks onderzoek naar jaarverslagen van beursgenoteerde ondernemingen.

Van Lanschot stijgt naar elfde plaats op Transparantiebenchmark

Donderdag 20 november is de Transparantiebenchmark (TBM) 2014 gepresenteerd.

Herinnering: Vergadering van certificaathouders 17 november

De vergadering van certificaathouders vindt plaats op maandag 17 november om 16.00 uur in de Grote Zaal aan de Hooge Steenweg 29 in 's-Hertogenbosch..

Van Lanschot oogst waardering voor haar klimaatbeleid

Van Lanschot spant zich al jaren in om haar milieu-impact te verminderen.

Van Lanschot – positief resultaat bij stresstest

Eind oktober 2014 heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de resultaten van de Asset Quality Review (AQR) bekendgemaakt.

NVB presenteert pakket 'Toekomstgericht bankieren'

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Banken heeft vandaag het pakket ‘Toekomstgericht bankieren’ gepresenteerd.

Hogere positie Van Lanschot in duurzaamheidsbeoordeling

Sustainalytics, een onderzoeksbureau dat bedrijven wereldwijd beoordeelt op duurzaamheid, heeft kort geleden de score van Van Lanschot herzien van 74 naar 76 punten.

Duurzaam certificaat voor Van Lanschot en Kempen

Kortgeleden voerde Forum Ethibel haar jaarlijkse audit uit en zowel Van Lanschot als Kempen en Co kreeg opnieuw het Forum Ethibel Certificaat uitgereikt.

Opening kantoor Amsterdam Apollolaan

Op 19 juni vond de officiële opening van het nieuwe kantoor van Van Lanschot aan de Apollolaan plaats.

Kempen & Co wint drie Extel-prijzen

Op 17 juni heeft Kempen en Co drie eerste prijzen gewonnen in de verschillende sectoren van de Thomson Reuters Extel Awards.

Introductie nieuw rekeningafschrift

Vanaf half mei verandert het rekeningafschrift voor de betaalrekening.

Evi Beheer: instappen vanaf € 10.000,-

Met ingang van 1 mei is het instapniveau voor Evi Beheer verlaagd naar € 10.000,-. Sinds de introductie van Evi vorig najaar gold een introductieaanbod voor Evi Beheer.

Kempen Oranje Participaties winnaar Morningstar Award 2014 in de categorie ‘aandelen Nederland’

Kempen Capital Management is verheugd dat Kempen Oranje Participaties is bekroond met een Morningstar Award in de categorie ‘aandelen Nederland’.

Van Lanschot stopt met sponsoring golfsport

Sinds 2004 sponsort Van Lanschot de Nederlandse golfsport.

Van Lanschot neemt deel aan ‘Earth Hour’

Op initiatief van het Wereldnatuurfonds (WNF) schakelen zaterdag 28 maart honderden miljoenen mensen en bedrijven in meer dan 100 landen, 60 minuten lang (van 20.30 uur tot 21.30 uur) hun verlichting uit.

Evi laat weer van zich horen!

Eind oktober is de lancering van Evi van Lanschot groots aangekondigd met onder andere een campagne op televisie en billboards langs snelwegen.

Bank voor de Klas

In het kader van financiële educatie organiseerden Nederlandse banken tijdens de Week van het geld een gastlesprogramma: Bank voor de Klas.