NL EN

Studentroeiers Ivo de Graaf en Jelle Zwart winnaar van De slimste roeier van Nederland

Donderdagavond 13 oktober hebben Ivo de Graaf en Jelle Zwart de titel ‘De slimste roeier van Nederland’ gewonnen, in respectievelijk de categorieën ‘wedstrijdroeien’ en ‘actief lidmaatschap’.

De prijs, twee cheques ter waarde van het wettelijk collegegeld van € 1.951,-, werd uitgereikt door Kempen & Co en Van Lanschot. Jelle en Ivo wisten het afgelopen studiejaar hun studie het beste te combineren met wedstrijdroeien en actief lidmaatschap bij een studentenroeivereniging.

De jury koos in de categorie wedstrijdroeien voor Ivo de Graaf, die een studie Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam combineert met wedstrijdroeien bij Nereus. Ivo behaalde afgelopen jaar 66 studiepunten en probeerde zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio, waarvoor hij tweemaal daags trainde. Tot slot was hij als vrijwilliger actief betrokken bij zijn studentenroeivereniging en werd hij op de finaledag derde in de IQ-quiz.

In de categorie actief lid stak Phocas-roeier Jelle Zwart er bovenuit. Hij behaalde maar liefst 107,5 studiepunten afgelopen jaar in de studies Bedrijfskunde en Geneeskunde aan de Radboud Universiteit. Daarnaast was hij afgelopen collegejaar actief als vrijwilliger in verschillende functies bij Phocas: Jelle was zowel coach van een eerstejaars wedstrijdploeg als lid van de kas-, reis- en lustrumcommissie.

Middelburgse roeivereniging MSRA Odin won de verenigingsprijs; een set nieuwe roeiriemen. De relatief nieuwe roeivereniging Odin bracht naar ratio van het aantal leden de meeste studiepunten aan.

De jury selecteerde de winnaars op basis van het aantal behaalde studiepunten in collegejaar 2015-2016 in combinatie met prestaties als wedstrijdroeier of vrijwilligers activiteiten binnen een roeivereniging.

Een overzicht van de winnaars

Categorie wedstrijdroeien

Winnaar: Ivo de Graaf, student Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam

Runner-up: Anne-Marie Schonk, student Natuur- en Sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam

Categorie actief lid
                                                                                                                             
Winnaar: Jelle Zwart, student Bedrijfskunde en Geneeskunde aan de Radboud Universiteit

Runner-up: Daphne Schoenmakers, student geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam

Verenigingsprijs

Winnaar: MSRA Odin, Middelburg.

Jury

De jury van De slimste roeier van Nederland bestond uit:

- Richard Bruens, Lid Raad van Bestuur Van Lanschot
- Joof Verhees, Directie Kempen & Co
- Elien Meijer, werkzaam bij Van Lanschot en Olympisch zilveren roeimedaille winnares in Sydney 2000
- Reinder Lubbers, werkzaam bij Kempen & Co en Olympisch roeier in Peking 2008

Kempen & Co en Van Lanschot in de roeisport

Kempen & Co en Van Lanschot geloven dat actief zijn naast je studie meerwaarde creëert. De roeisport heeft in onze ogen veel overeenkomsten met ons dagelijks werk. Roeien vereist doorzettingsvermogen en het leert je samen te werken in een team. Vaardigheden waar je later, in je professionele carrière, iets aan hebt.

Sinds 2011 is Kempen & Co hoofdsponsor van de meest succesvolle studentenroeivereniging in Nederland: Nereus. Nereus is al jaren hofleverancier van de Nederlandse roei-equipe op Olympische Spelen. Evi, onderdeel van Van Lanschot, is sinds april 2016 officieel als coachpartner aan Nereus verbonden. Bovendien werken er relatief veel roeiers bij Kempen & Co en Van Lanschot.

Meer informatie

Hebt u vragen over 'De slimste roeier van Nederland'? Kijk op www.deslimsteroeier.nl of neem contact op met Frank Verschoor, manager Sponsoring and Public Relations Kempen & Co, e-mail Frank.Verschoor@kempen.nl, telefoon (020) 348 89 37.