NL EN

Van Lanschot neemt deel aan ‘Baas van Morgen’ van JINC

Richard Bruens, Arjan Huisman en Joof Verhees, leden van de Executive Board, staan op 26 januari voor een dag hun stoel af aan een kind. Dat doen zij in het kader van het landelijke project ‘Baas van Morgen' van JINC. Tweehonderd kinderen in Nederland nemen dan het stokje over van een CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur. Een ‘superbliksemstage’ waarmee tweehonderd bazen van Nederland en JINC willen laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor ál het talent van morgen.

Kinderen baas van BV Nederland

De leerlingen krijgen de kans te laten zien wat ze kunnen en hoe ze denken. Ze schuiven aan bij een vergadering, spreken de medewerkers toe of geven een interview. Bij Van Lanschot geven ze ook hun visie op een bestaand strategisch vraagstuk in het bedrijf. Net als de echte directeur worden ze opgehaald met de directieauto. Ze leren wat een bank doet en kijken mee met de bankmedewerkers.

Waarom 'Baas van Morgen'?

De organisatie achter 'Baas van Morgen' is JINC. ''Baas van Morgen is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen", aldus Daniël Roos, directeur van JINC. "Een eerlijke kans op de arbeidsmarkt voor iedereen lijkt vanzelfsprekend, maar is dat helaas niet. Opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen zorgt voor minder bagage om later een baan te vinden. JINC leert kinderen wat er te koop is op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt.’’

Van Lanschot en dochteronderneming Kempen zijn partner van JINC.

Meer weten?

Hebt u vragen over Van Lanschot en verantwoord ondernemen? Kijk op vanlanschot.nl/verantwoord of neem contact op met de afdeling Verantwoord Ondernemen, e-mail verantwoordondernemen@vanlanschot.com, telefoon (020) 354 45 36.