NL EN

Van Lanschot stijgt naar elfde plaats op Transparantiebenchmark

Donderdag 20 november is de Transparantiebenchmark (TBM) 2014 gepresenteerd. Deze jaarlijkse benchmark van het ministerie van Economische Zaken meet hoe transparant de vijfhonderd grootste bedrijven van Nederland rapporteren over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering. Van Lanschot eindigde op de elfde plaats.

Voor het tweede opeenvolgende jaar behoort Van Lanschot tot de top 20. Van Lanschot behaalde dit jaar 183 punten, drie punten minder dan vorig jaar. Dat de score dit jaar met enkele punten daalt komt door een aantal wijzigingen in de rekenmethode. Tevens heeft de TBM de lat dit jaar duidelijk hoger gelegd; ons self-assessment is kritischer beoordeeld dan voorgaande jaren.

Hoogst genoteerde bank

In de overall ranking van bijna vijfhonderd Nederlandse bedrijven stijgt Van Lanschot dit jaar met zes plaatsen, van de zeventiende naar de elfde positie. De eerste positie valt toe aan NS, terwijl E.On de snelste stijger is. Bekijk de scores.

Meer informatie

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling Verantwoord Ondernemen, e-mail verantwoordondernemen@vanlanschot.com, telefoon (020) 354 45 36.