NL EN

Leerlingen Amersfoortse Berg winnen Scholenstrijd en masterclass bij Kempen

De leerlingen van openbaar lyceum De Amersfoortse Berg zijn de winnaars geworden van het beursspel Scholenstrijd. Zij openden vandaag de Amsterdamse beurs met een slag op de bekende gong. Naast de beursslag hebben de leerlingen ook een masterclass gewonnen bij Kempen, dochteronderneming van Van Lanschot Kempen.

Vergroot de financiële kennis van scholieren

Scholenstrijd is een project om de financiële kennis van middelbare scholieren in Nederland te verbeteren. Door een online beursspel te spelen ervaren leerlingen in de klas hoe economie in de praktijk werkt. Het spel is gratis voor scholen en het hele jaar door beschikbaar. Docenten kunnen een gastles aanvragen bij een financiële instelling.

De best presterende klassen winnen een masterclass van Kempen, een rondleiding op de Amsterdamse beurs en mogen de beurs openen.

Spelenderwijs leren

Jorik van den Bos werkt als hoofd van de Dividend Desk bij Kempen. Tijdens de masterclass bij Kempen legt hij met een quiz uit in welke valkuilen beleggers regelmatig trappen. ‘Ik geef graag les aan middelbare scholieren,’ zegt Jorik. ‘Elke les is anders en ik leer er altijd van. Ik ben heel enthousiast over Scholenstrijd.

Sponsoring Van Lanschot Kempen Foundation

Scholenstrijd wordt gesponsord door de financiële sector, ook door de Van Lanschot Kempen Foundation. ‘Ik ben blij dat we deze masterclass kunnen aanbieden. We ondersteunen Scholenstrijd al jaren met masterclasses op kantoor en gastlessen op middelbare scholen,’ aldus Peter Hietink, bestuurslid van de Van Lanschot Kempen Foundation. ‘Zo kregen de winnaars van 2018 - veertig leerlingen uit 5 en 6 VWO van het Hoeksch Lyceum - afgelopen oktober een masterclass Beleggen bij ons’. ‘Ik ben veel te weten gekomen over wat Van Lanschot Kempen doet. Het interessantst vond ik de rondleiding in de dealingroom. Erg gaaf om in het echt mee te maken hoe het er daar aan toegaat,’ aldus een leerling van de school uit Oud-Beijerland.

Wat doet de Van Lanschot Kempen Foundation?

Meer over Scholenstrijd